25 Oktober 2010

Bukti Ayat yang Digunakan oleh Tok Awang Ngah bersumberkan Al-Quran

Nampaknya beberapa pengunjung ke blog ini adalah mereka yang minat sama dengan saya iaitu PEMINAT Tok Awang Ngah! Siapakah Tok Awang Ngah ini?Khususnya bagi generasi baharu yang tidak baca buku-buku pengalaman hidup Tok Awang Ngah pasti tidak mengenali siapakah beliau. Beliau bukannya bomoh. Bukan pawang. Bukan ulamak. Bukan perawat Islam juga. Tetapi beliau hanyalah seorang guru agama sahaja yang ilmu atau pendidikan awalnya diterima daripada Tok Ajinya sendiri di secara pendidikan sekolah pondok. Insya Allah diizinkan masa saya akan membuat suatu biodata lengkap tok awang ngah dalam blog ini bagi merungkai misteri atau menyiasat Siapakah Sebenarnya Tok Awang Ngah? Bagi saya pengalaman hidupnya sangat UNIK, dan banyak pula pengajaran yang sangat mengesankan hati nurani saya. Saya akan kongsikan kemudian ya.

Di sini saya lampirkan satu email daripada Amir Shah yang mahu menerangkan mana yang sama terutama ayat-ayat amalan yang digunakan oleh Tok Awang Ngah dalam perawatannya.

Saya ucapkan terima kasih banyak-banyak kepada Tuan Amir Shah. Semoga dirahmati dan diberkati Allah Ta'ala. Maklumat daripada Tuan Amir ini adalah berdasarkan entri saya sebelumnya antaranya Ayat Kunci Penembusan Alam Ghaib versi Tok Awang Ngah dan juga penerangan ayat dalam buku Tok Awang Ngah tersebut akan daripada Surah dan ayat keberapa mana dalam Al Quran. Selamat membaca!

***
Assalamualaikum,

Terima kasih kerana add saya.saya baru baca blog anta.jazakallah.saya seorang peminat tok awang ngah.kalau boleh,untuk rujukan pembaca, sbb kadang2 ada kesilapan cetakan dlm rumi,saya letak disini rujukan beberapa ayat amalan tok awang ngah supaya pembaca tidak silap bila membaca terus dr rumi.

1-antaranya,ayat kunci penembusan alam ghaib yg bermula dgn Allahu yatawaffal...ialah ayat dari surah Az-Zumar, ayat 42.

2-ayat seterusnya dr ms 7 yg bermula dgn Qul many yunaj ji kum..ialah dr Surah Al An'am ayat 63.

3-ayat dr ms 19 yg bermula dgn Wa indahu mafa tihul ghaib...ialah dari surah Al An'am ayat 59.

4-ayat inyasha' yuskinir ruh...yg sebelumnya dimulakan dgn uskun aiyyuhal waji' bil lazi ialah dr surah asy-syura ayat 33.

5-ayat dr ms 78 yg dibacakan oleh mat deh yg bermula dgn Huwallahullazi lailaha illa huwa 'alimul ghaib...ialah dr surah alhashr ayat 22-24.

6-dari ms 100,ayat yg TAN guna sambil mengisar tangan yg bermula dgn yuri kumul barqa....ialah dari surah Ar ra'd ayat 12.

7-dr ms 116, ayat in nahu min sulaiman wa innahu bismilla hirrahmanirrahim ialah dr surah An Naml ayat 30.

8-potongan ayat yuhib bu nahum kahubbillah ialah dr surah albaqarah ayat 165.

9-ayat zui yinalinna sihub bush shahawat...ialah dr surah ali imran ayat 14.

10-ayat dr ms 156 iaitu hasbiyallahu lailahailla huwa alaihi tawak kaltu....ialah dr surah at taubah ayat 129 yg juga ayat terakhir dr surah at taubah.

11-dr ms 156 ayat yg bermula dgn qul man rab bus sama wa tiwal ardh. qulillahu qul afat takhaz tum..ialah dr surah Ar ra'd ayat 16.

semoga pembaca mendapat manafaat.amin

amir

Tiada ulasan:

Catat Ulasan